Redo för möhippan och svensexan? Här är 10 bra tips till er som planerar!

Vem bestämmer egentligen hur en svensexa eller möhippa bör gå till? Vår rekommendation till er planerare är att följa era instinkter. Ni känner ju brudparet och kan göra något personligt som passar dom. Fattas det idéer är det alltid tacksamt att vända er till den blivande äkta partnern, som säkerligen har snappat upp vad som står på önskelistan hos den ni ska fira.

Här kommer 10 tips som ni kan ha nytta av när ni planerar dagen i stort:

1. Mat. Om huvudpersonen (och alla andra) ska orka hela dagen är det viktigt att planera in ordentligt med mat/snacks under hela dagen. Att kidnappa någon med tom mage och sedan köra på med aktiviteter kan bli jobbigt.

2. Stressa inte. Visst är det kul med aktiviteter, men inte om man behöver stressa hela tiden för att hålla en massa tider. Tänk även på tempot under dagen. Det kan vara lämpligt att blanda lugna aktiviteter med mer fartfyllda.

3. Involvera alla. Om alla får stå och titta på huvudpersonens förehavanden kan det bli avslaget. Det är ofta roligare om alla är med.

4. Plan B. Se till att ha reservplaner (eller regnponchos) om ni har väderberoende aktiviteter.

5. Svenhippa eller Mösexa? En kul idé kan vara att samköra möhippan och svensexan under delar av dagen. Varför inte låta bruden och brudgummen tävla mot varandra i någon kul utmaning.

6. Klaga inte. Även om det råder oenighet inom gruppen, visa det inte för den ni firar. Låt hen få uppfattningen att ni är överens. Samma sak gäller om även om ni själva är jättetrötta och slitna, kasta inte in handduken före bruden/brudgummen. Ryck upp er och tänk att det är en "once in a lifetime" kväll för er huvudperson.

7. Våga bestämma. Även om man ska ta hänsyn och göra dagen personlig, så är ändå en svensexa/möhippa till för att man ska bli överraskad och kanske lite utmanad.

8. Kidnappningen. En väl genomtänkt kidnappning blir en bra start på dagen. Kanske en inledande skattjakt eller udda transportmedel kan vara något?

9. Föreviga. Ta många kortare filmklipp under dagen och gör en film som har premiär på bröllopet.

10. Strunta i andra. Försök inte överträffa eller kopiera en annan möhippa/svensexa.

Emma Nilsson