Tips på lekar till julfesten

Vi älskar lekar och utmaningar av alla slag. Här kommer några tips på enkla lekar till hemmajulfesten.

Enligt oss erbjuder vi på Utmaningarnas Hus Malmös absolut roligaste koncept för julfesten, där lekfulla aktiviteter blandas med god mat i en avslappnad miljö.

Men… Vi vet också att många glöggmingel och julbord firas hemma eller på det egna kontoret och tänkte därför komma med några förslag på enkla lekar ni kan roa gästerna med på ert eget julfirande:

Julfilm Quiz

Skapa ett julfilmstriviaspel där deltagarna gissar filmen baserat på citat, stillbilder eller ljudklipp från kända julfilmer. Dela in alla i lag och ge poäng för korrekta svar. Tips är att hämta inspiration från någon av de många färdiga julquiz som finns på nätet.

Filmtopp´s färdiga julfilmsquiz

Mixquiz julfilmsquiz

Julen är stulen

Variant på julklappsleken där varje gäst tar med sig en inslagen, billig eller humoristisk present. Spelare turas om att välja en gåva eller stjäla en från någon annan. Det är ett roligt sätt att byta presenter och lägga till spänning till festen. Flera varianter på spelet finns.

Jul-Pictionary

Spela Pictionary med jultema där deltagarna ritar jul-relaterade föremål, julsånger eller karaktärer och deras teammedlemmar gissar vad de ritar inom en tidsgräns. Förslagsvis på blädderblock eller whiteboard så alla ser. Har inte egna laget gissat rätt inom tidsgränsen kan man låta det andra laget få en gissning, och poängchans.

Christmas Trivia Quiz

Sätt samman en jul-quiz som täcker olika julrelaterade ämnen som traditioner, historia, julsånger och olika kulturer. Skapa team och se vilken grupp som vet mest om julen.

Julbingo

Skapa bingobrickor med julrelaterade bilder eller ord. Välj ut en deltagare som inte har sett brickorna och dess innehåll. Denna person har i uppgift att säga ord som den deltagaren förknippar med julen. Skulle denne säga något som återfinns på bingobrickan markerar gästerna dem på sina kort. Det första laget som slutför en rad eller ett mönster ropar "Bingo!" och vinner ett pris.

Fyll julstrumpan stafett

Varje lag har en julstrumpa som de ska fylla med godis. Godiset står i skålar en bit bort och deltagarna måste transportera godiset från skålen på en sked de håller i munnen. En klassisk stafett med jultema helt enkelt. En bonus är att man får äta upp godiset sedan.

Pepparkaksduellen

Varje lag ska, utan att googla recept, blanda ihop en pepparkaksdeg. Alla rätt ingredienser (och kanske några felaktiga?) finns till förfogande. Tips är att ha en begränsad mängd av en nyckelingrediens (exempelvis smör) för att inte storleken på degen (och eventuellt matsvinn) ska skena iväg. Laget med degen mest lik originalet vinner. Sedan kan ni baka ut de originella pepparkakorna eller förvara degen i kylen tills ni får tid att baka.


Vi kan även komma till er med aktiviteter

Lär känna Team Delivery

Vill ni inte agera lekledare? Eller vill ni utmanas i underhållande aktiviteter där alla är noviser? Vi har en mängd olika spel som vi kan ta med oss vart ni än befinner er i Sverige. Utforska gärna vårt koncept Team Delivery om ni tycker att detta låter spännande. Som sagt, vi älskar att underhålla er med aktiviteter och utmaningar, oavsett om det sker i våra lokaler på Limhamn eller ute hos våra kunder på er nästa konferens eller fest.