Senaste nytt om vår golfklubb Naturligtvis GCC (f.d Assartorp GK)

Vad händer egentligen ute på vår golfklubb?

För de som helt har missat att vi driver en golfklubb också tar vi en snabb sammanfattning. 2015 köpte ägarna av Utmaningarnas Hus marken där dåvarande Assartorps Golfklubb hade sin verksamhet. Golfklubben tvingades dock till konkurs något år senare och verksamheten låg vilande fram till 2018 då beslutet att starta upp verksamhet gick från idé till verklighet.

Hela 2018 har ägnats åt att skissa om golfbanan och fundera ut vad vi vill göra med klubbhuset. det som sker är att 6 hål kommer inte att tas i bruk igen, 6 hål kommer att finnas kvar i dess ursprungliga form och 6 hål har ritats om av Skotska banarkitekter som har bott och jobbat ute på klubben sommaren 2018. Resultatet är en 12 håls Pay & Play bana som kommer att invigas i sin helhet våren 2019. Sex av de tolv hålen är redan öppna och spelbara för de nyfikna golfarna.

Och klubbhuset då? Vi kommer att använda Naturligtvis GCC som en förlängning av Utmaningarnas Hus mötes och konferensverksamhet. Stora renoveringar pågår invändigt och inom kort kommer vi kunna erbjuda konferenslokaler med fantastiskt vacker utsikt över de böljande landskapen. Matsalsdelen kommer också att fräschas upp och utrustas både för fest och konferens.

Målet är att det ska bli en mötesplats för naturälskare och inte exklusivt för golfare. Vi planerar erbjuda aktiviteter (såklart) men inte bara med fokus på golf, utan även ridning, boule, vandring med mera. På sikt kommer vi även att inreda delar av klubbhuset för övernattande gäster, med mysiga hotellrum i B&B stil.

Följ gärna Naturligtvis GCC på Facebook, där vi ofta uppdaterar med de senaste nyheterna och bilder från renoveringen.

Naturligtvis Golf & Country Club (fd Assartorps GK)