Konferensbingo

Konferensbingo

Låt ert nästa möte bli till en spelplats av skratt (och ironi)

Att sitta i långa möten kan ibland kännas som en test av ens tålamod och fokus. Men vad händer om vi förvandlar vanliga mötesögonblick till något roligt och underhållande? Här introducerar vi, med glimten i ögat, idén om "Konferensbingo" – ett humoristiskt sätt att skapa samhörighet under era nästa möten. Känner ni igen er? Då är konferensbingo något för er!

Bingobrickan

Vi skapade bingobrickan genom att tänka på de vanliga scenerna som utspelar sig under våra egna möten. Med utgång i oss själva har vi tagit fram en mall som ni gärna får anpassa efter era egna förutsättningar. Här är några exempel på inslag:

Den Gäspande Kollegan:
Ett klassiskt inslag på varje möte – någon kämpar för att hålla sig vaken.

Mobiljunkien:
Någon kan inte motstå frestelsen att kolla sin telefon varannan minut.

Den otålige:
Personen som alltid verkar avbryta andra mitt i deras meningar.

Törnrosa:
När någon oväntat somnar och skapar en komisk paus i mötet.

Glimten i ögat

Att introducera Konferensbingo kan lätta upp stämningen och skapa en gemensam plattform för skratt och förhoppningsvis insikt. Här är några sätt du kan använda det på:

Dela ut i förväg: Skicka ut bingobrickorna till deltagarna i förväg och uppmana dem att markera av varje scenario som inträffar under mötet.

Priser och Utmärkelser: Skapa en lekfull tävling genom att erbjuda små priser eller utmärkelser för dem som först fyller i en rad eller hela brickan.

Reflektion: Avsluta mötet genom att dela ut bingobrickan och skratta åt de roliga observationerna ni kunnat göra under mötet.

Så nästa gång du befinner dig i ett möte och känner att tålamodet sviktar och ögonlocken känns tunga, varför inte ge vårt Konferensbingo ett försök?

Det kan förvandla det tråkiga mötet till en lekfull och minnesvärd upplevelse för hela teamet. Och kom ihåg – ett gäsp, ett mobilkoll eller ett skratt är inte tecken på ett dåligt möte utan ett steg närmare att fylla i din Konferensbingobricka ;)

PS. Ett annat, kanske ännu mer effektivt, sätt att engagera deltagarna är att boka en konferens på Utmaningarnas Hus, där vi höjer energin under er konferensdag med roliga pass i våra utmaningar