Om spelet

Vi garanterar en annorlunda aktivitet

I våra interaktiva utmaningar kommer du och dina lagmedlemmar att jobba tillsammans för att överlista rummet och klara uppgiften. Variationen bland våra aktiviteter är enorm, men gemensamt för alla utmaningar är att det krävs samarbete för att lösa uppgifterna. Våra aktiviteter passar lika bra för företag som för kompisgäng som vill hitta på något tillsammans.

Aktiviteten presenteras av våra trevliga spelvärdar

Lagindelning och introduktion

Vid ankomst berättar er spelvärd hur spelet går till. Er grupp delas in i lag om 3-5 personer om ni inte redan gjort det. Varje lag får en digital nyckel där lagets poäng och statistik lagras. Utmaningarna är indelade i 5 olika kategorier för att alla ska hitta något de gillar.

Interaktiva utmaningar och modern teambuilding

Game time

Oavsett om ni bokar 2 eller 3 timmar i utmaningarna har alla lagen alltid tillgång till våra 40 utmaningar. Det som varierar är hur många utmaningar ni hinner testa under spelets gång. Se på det som ett smörgåsbord av utmaningar där varje lag på plats väljer vilka rum de vill satsa på.

Utmanas tillsammans med ditt lag hos Utmaningarnas Hus i Malmö

Teamwork & tävling

Ni har mellan 3-10 min per försök. Bra att veta är att ni oftast har obegränsat antal försök per utmaning. Löser ni en utmaning får ni mellan 50-500 poäng. Hur mycket beror på rummets svårighetsgrad. Era poäng publiceras i realtid på TV-skärmar under spelets gång. Kämpaglöd, samarbete & positivitet är nyckeln till framgång!


High Score

Respekt till alla er som tar er in på vår topplista. Här redovisas TOP 5 i varje spellängd. Varje sommar bygger vi nya utmaningar så på hösten rensas listan och nya lag får chansen att fajtas om platserna.

Lagnamn 2.5 h spel Poäng
Simons Svensexa 2.5 h spel 6700 p
Simons Svensexa 2.5 h spel 6250 p
Privat Gäng 2.5 h spel 5650 p
Martins Änglar 2.5 h spel 5050 p
Prodiagnostics 2.5 h spel 3900 p
Lagnamn 2 h spel Poäng
Manfall / Moll och Grosskopf Advokater 2 h spel 2950 p
Lagnamn 1.5 h spel Poäng
KSEMAK / Yrkesgymnaiset 1.5 h spel 2150 p
Sillen och Makrillen 1.5 h spel 1850 p
Sonion 1.5 h spel 1550 p

FAQ

Svar på de vanligaste frågorna om Utmaningarnas Hus

Vem väljer vilka av de 40 utmaningarna vi ska göra?

Det är upp till varje enskilt lag att välja vilka utmaningar de vill ta sig an. Väl på plats kan ni välja fritt. Oavsett om ni bokar 2 eller 3 timmar spel så kommer ni att ha tillgång till alla 40 utmaningarna. Hur många ni hinner med beror på hur lång tid ni väljer, men ca 20 utmaningar bör man hinna testa på 2 timmar.

Är Utmaningarnas Hus för barn eller vuxna?

Varje utmaning är konstruerad och anpassad främst för vuxna, men passar även för vuxna med barnasinnet kvar. Rekommenderad ålder från 15 år och uppåt.

Måste man vara en stor grupp för att besöka er?

Nej, verkligen inte. Vi tar emot grupper mellan 3-150 personer. Ett lag består av 3-5 personer, så vill ni kunna dela upp er i två lag och tävla mot varandra bör ni få ihop ett gäng på minst 6-10 personer.

Jag har gäster från utlandet, kommer de att förstå något?

Definitivt! Det brukar vara en uppskattad aktivitet bland internationella gäster, då vårt koncept inte hittas utomlands. All skriven text i utmaningarna finns på både svenska, engelska och danska och alla ljud ni hör i rummen är inspelade på engelska.

Jag är gravid. Kan jag vara med och göra utmaningarna?

Självklart ska du följa med! Våra utmaningar är överlag inte fysiskt krävande. Dessutom tävlar ni i lag med 4-5 deltagare, så i de utmaningar där magen begränsar dig över är det bara att låta vännerna göra grovjobbet.

Är Utmaningarnas Hus som att spela ett dataspel?

Nej, mer som att kliva rakt in i ett TV spel. Här får du och dina lagmedlemmar klara uppgifter i riktiga rum genom samarbete och kommunikation.

Blir man svettig?

Blir man svettig är det oftast mer pga av att adrenalinet går igång än av att utmaningarna är fysiskt krävande. Generellt sett så är det mer hjärngympa än fysisk gymnastik.Vi rekommenderar dock oömma, lätta kläder om vill prova på de mer fysiska utmaningarna.

Är det som fångarna på fortet?

Till viss del. Vissa av de utmaningar som kräver rörlighet påminner om celler från TV-programmet. Däremot är Utmaningarnas Hus datorstyrt och istället för nycklar ges poäng för avklarade rum. Alla i laget är delaktiga hela tiden, det väljs alltså inte ut någon och eller några representanter för laget som får klara utmaningen. Vi har inte heller levande djur i rummen, för er som undrar.

Tröttnar man inte på att göra samma utmaningar?

Jo, därför inleder vi en ny säsong varje augusti med ca 15 nya unika utmaningar!