Och vinnaren i "Min drömutmaning" är...

Tävlingen avgjord!

I samband med ny säsong och nya utmaningar i huset utlyste vi en tävling där våra gäster fick skicka in sina bästa förslag på nya utmaningar.

Det har varit spännande att läsa de olika bidragen, och vi kan stolta presentera vinnaren (samt två värdiga andraplatser)!

Stort grattis till Louise Nedström som vinner ett presentkort för 5 personer som du kan välja att utnyttja antingen här hos oss eller på Teamtastic inne i city (värde 1475 kr).

Vinnarbidraget: “The Tubes”

“Tänk er en stor magnetisk vägg med start uppe i vänster hörn, mål i nedre höger hörn. Som tillbehör har man en massa olika former av rör, transparenta, med magneter på baksidan. Ordna dessa rör så att kulan/bollen rullar från start till mål på en avsatt tid”

Kreatör: Louise Nedström 

Motivering: Ett interaktivt pussel som kräver hela lagets engagemang. Fungerar fint oavsett antal deltagare på laget och deltagarnas nationalitet. Vi gillar att det är en praktiskt övning som dessutom kräver en hel del tankeverksamhet.

The Tube

Två av de övriga bidragen stod även de ut lite extra och hamnar på delad andra plats i tävlingen

Horror

Delad andraplats: “Can you feel it?”

“Vi lånar idén från gamla fångarna på fortet; Cellen med behållare man sticker händerna i. Men till skillnad från fortet som hade äckliga djur i sina har vi här tänkt lite annorlunda. Rummet kan fortfarande se läskigt ut, typ som i en grotta. De läskiga djuren( orm, spindel, groda mm) kan finnas på väggar och runt om i rummet. Kanske slingrande växter på väggarna och spindelväv hängande från taket? Gärna läskiga ljudeffekter om det går. Kväkande grodor, väsande ormar och kanske regn o åska. Dämpad belysning.

Vi tänker att man fyller behållare med något som känns äckligt och sen gömmer man en pryl som de tävlande ska lista ut. Vad ska då behållarna innehålla? Prylarna kan ev vara olika leksaker eller klossar i olika former.

Den läskiga utfyllnaden har vi brainstormat fram en del förslag på; Bomullstussar, torra makaroner, ”papperstrassel”, flörtkulor, leksaksspindlar/ormar, gummiband, halm, skosnöre i mocka. Kanske inte så läskiga i sig men vet man inte vad som väntar kan allt kännas läskigt.”

Kreatör: Karolina Persson, Bluebox

Motivering: Vi har länge saknat ett rum med skräcktema, men inte förverkligat någon av de idéer som funnits internt. Denna utförliga beskrivning är värd att uppmärksammas, och tyder på ett kreativt sinne som inte går av för hackor!

Delad andraplats: “Rock´n´Roll”

Bakgrundsmusik: Through The Fire And Flames

 Den här utmaningen är för fyra deltagare.

  • En deltagare håller i en låtsasgitarr a la guitar-hero, tittar på en skärm och ska trycka på gitarrens tangenter efter de färger som visas på skärmen. Detta under en refräng plus värstingsolot i den låten. Det gäller att hålla huvudet på skaft.

  • En deltagare ska sätta sig med två trumpinnar och i takt slå på de två trummorna som finns framför. Bonuspoäng om bastrumpedalen också används.

  • En deltagare ska ställa sig på utmärkt "scen-område" och headbanga med inlevelse.

  • En deltagare ska agera publik genom att på avsett område sätta/lägga sig och rulla fram och tillbaka.

När 15 sekunder passerat av att alla är i synk hörs publikens vrål vilket blir högre och högre och efter 30 sekunder är publiken helvild och utmaningen är avklarad!

Kreatör: Sara DAvidsson, Cerise Management

Motivering: En riktigt rolig idé som inte bara involverar alla i laget, utan dessutom fungerar oavsett nationalitet. Med aktivitet, hjärngympa, mod och samarbete kommer deltagarna i denna utmaning garanterat lämna rummet skrattandes, oavsett framgång i rummet.

Ett stort tack till övriga grymma bidrag!

”Under över”

Detta förslag går ut på att ta sig fram på undersidan av ett repnät utan att nudda golvet. Klarar man att ta sig över sträckan på tiden får man poäng, annars inte. Enkel, effektiv och sjukt rolig! 

Kreatör: Emma Axklo

“Svåra ord”

På en skärm kommer upp bilder på grejer som har lite kluriga namn. Tex mandelkubb (kaka), bulldozer, kentaur. Sedan ska man Man ska så snabbt som möjligt skriva svaret och få så många poäng som möjligt.

Kreatör: Linda Bjärlestam, ISS Facility Services AB

”Fångad av en stormvind”

Rummet skall vara glammigt i sann Melloanda med guld, rosa fjäderboor, hattar, snacks, bubbel, ballonger och paljetter... och självklart en eller flera ”Carola-fläktar”

Laget ska para ihop en Melloartists huvud med rätt mello-outfit och rätt mello-låt (textrad om låttitel är alltför lätt). I rummet spelas The festival theme av The Attic för att ”förvilla” lite (och ge Mellostämning) och som störmoment blåser Carolafläktar. 

Bilderna kan finnas på väggen eller på skärm, det som är tekniskt möjligt.

Laget håller samtidigt på de tre bilder som hör ihop. Är det korrekt spelas den aktuella Mellolåten. Hur lång tid man har på sig och hur många bilder man ska ha har vi inte klurat ut.

Kreatör: Iréne Witte, Bluebox

 “Listen up and fast!”

Jag hade tyckt att det var kul att det spelades upp "signaturmelodier", intron till teveprogram, radioprogram, barnprogram, etc. Så ska man gissa så fort som möjligt.

Kreatör: Anne Kvärre Olofsson

Emma Nilsson