FAQ- Vanliga frågor

Vem väljer vilka utmaningar vi ska göra?

Det är upp till varje enskilt lag att välja vilka utmaningar de vill ta sig an. Väl på plats kan ni välja fritt. Oavsett om ni bokar 2 eller 3 timmar spel så kommer ni att ha tillgång till alla 40 utmaningarna. Hur många ni hinner med beror på hur lång tid ni väljer, men ca 20 utmaningar bör man hinna testa på 2 timmar. 

Är Utmaningarnas Hus för barn eller vuxna?

Varje utmaning är konstruerad och anpassad främst för vuxna, men passar även för vuxna med barnasinnet kvar. Rekommenderad ålder från 15 år och uppåt.

Jag har gäster från utlandet, kommer de att förstå något?

Definitivt! Det brukar vara en uppskattad aktivitet bland internationella gäster, då vårt koncept inte hittas utomlands. All skriven text i utmaningarna finns på både svenska, engelska och danska och alla ljud ni hör i rummen är inspelade på engelska. 

Jag är gravid. Kan jag vara med och göra utmaningarna?

Självklart ska du följa med! Våra utmaningar är överlag inte fysiskt krävande. Dessutom tävlar ni i lag med 4-5 deltagare, så i de utmaningar där magen begränsar dig över är det bara att låta vännerna göra grovjobbet.

Är Utmaningarnas Hus som att spela ett dataspel?

Nej, mer som att kliva rakt in i ett TV spel Här får du och dina lagmedlemmar klara utmaningarna i riktiga rum genom samarbete och kommunikation.

Blir man svettig?

Blir man svettig är det oftast mer pga av att adrenalinet går igång än av att utmaningarna är fysiskt krävande. Generellt sätt så är det mer hjärngympa än fysisk gymnastik.Vi rekommenderar dock oömma, lätta kläder om vill prova på de mer fysiska utmaningarna. 

Är det som fångarna på fortet?

Till viss del. Vissa av de utmaningar som kräver rörlighet påminner om celler från TV-programmet. Däremot är Utmaningarnas Hus datorstyrt och istället för nycklar ges poäng för avklarade rum. Alla i laget är delaktiga hela tiden, det väljs alltså inte ut någon och eller några representanter för laget som får klara utmaningen. Vi har inte heller några levande djur i rummen, för er som undrar.

Tröttnar man inte på att göra samma utmaningar?

Jo, därför inleder vi en ny säsong varje augusti med ca 15 nya unika utmaningar!