Saker att göra på Limhamn (när ni ändå är här!)

Tips på saker att göra i Limhamn - Malmö

Limhamn är ett område som många Malmöbor inte har utforskat till fullo. Vi som “bott” här sedan 2006 kan gå i god för att det är en pärla värd att utforska. Då vi älskar aktiviteter av alla dess slag vill vi såklart tipsa våra gäster om ett antal guldkorn som ni med fördel kan utforska i området.


Öresundsbrons brofäste

Sommartid är detta ett fantastiskt utflyktsmål, där man kan gå längs en promenadstig som leder dig under bron, alldeles intill fästet. Låt dig imponeras av den magnifika stålkonstruktionen eller bara njut av den vackra utsikten över Öresundet.

Sveas Karamellkokeri

“Sveriges minsta karamellkokeri”. Köp hemmalagat godis eller boka ett event där ni får chans att tillverka karameller på gammeldags vis, handledda av trevlig personal. Hit kan ni komma med företaget, med kompisgänget eller låta barnen uppfylla deras sötaste drömmar på ett barnkalas.

Ateljén

Café och keramikverkstad vägg i vägg. Ateljén har kammat hem priset för Malmös Bästa café. En del av motiveringen lyder “Det är som att komma hem till en vän som dukat upp allehanda godsaker; bakverk, matiga mackor, pajer, kaffe, kakor, öl och vin”. Fika, praliner, silversmide och keramik samsas i en och samma lokal. Mycket trevligt!

Chokladprovning på Criollo

Vid ett besök i Criollos chokladbutik kan man inte undgå att märka av deras passion för choklad. I den trevliga butiken kan man köpa diverse produkter med chokladen i fokus och hemmagjorda praliner. Ni kan även boka en chokladprovning där ni får testa olika sorters choklad och lära er mer om resan från kakaoböna till choklad. En hyllning till choklad helt enkelt!

Herr Buster

En charmig butik med handplockat vintage och nytt. Fokus på unika inredningsdetaljer och porslin, men även kläder och smycken finns att hitta. Herr Buster letar upp de vackraste sakerna som de tycker är värda att återbrukas. Dagligen fylls butiken på med attans fina handplockade prylar.

Sibbarbs kallbadhus

“Det lilla badet vid det stora havet”. En lokal underdog som erbjuder kallbad och café till sina besökare. Här erbjuds vedeldad bastu och kallbad året runt. Caféet är öppet med samma öppettider som badet.

Skåne Wakepark

Skåne Wakepark har flyttat till Limhamn! Härligt tycker vi och vill gärna tipsa om denna roliga aktivitet, som passar nybörjare och mer erfarna. Kika på deras hemsida för info kring bokning av drop-in åkning, event, möhippa eller svensexa.

Lerbruket

En modern keramikverkstad som erbjuder allt från klassiska keramikkurser till event för företag och möhippor & svensexor. Mysiga lokaler och trevlig personal ramar in upplevelsen.

Fiska torsk i Öresund

Åk ut i en klassisk fiskebåt och njut av några timmar till havs ombord på MS Tumlaren. Har ni tur kommer ni även hem med nyfångad torsk som ni kan laga till middag sedan!

Sibbarbs Husbryggeri

Området stoltserar med finfin öl. IPA & Lager från Sibbarbs bryggeri hittar du hos oss. Båda bryggerier ordnar med jämna mellanrum ölprovningar. Håll utkik på deras hemsida och sociala medier för info om kommande tillfällen.

Utmaningarnas Hus

Har ni ännu inte besökt oss är det hög tid? Alla som bokar hos oss får fri tillgång till en stor spelarena med 38 stycken olika aktiviteter. Under ett pass på 2 timmar kommer ni hinna testa runt hälften av alla våra rum. Vad sägs om massa roliga interaktiva quiz med film, musik, sport och geografitema, lag-mot-lag dueller, ett gigantiskt flipperspel, en mordgåta och massor av praktiska utmaningar där ni både får använda er av kropp och knopp.